foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Apologet

Апологет : православний апологетичний сайт

КИЇВ — Єпископ Телміскій Іларіон (Рудник) днями отримав посвідчення та відзнаку громадської організації «Міжнародна антитерористична єдність». Ця організації є членом ООН. Про це повідомив РІСУ керівник прес-служби Християнсько-Демократичного Союзу Юрій Дорошенко. Разом з тим, він піддав критиці твердження прес-служби УПЦ (МП) про те, що «ХДС є «філаретівською» партією».
Щодо відзначення єпископа Іларіона, то за словами Ю. Дорошенка, рішення про вручення владиці знаку було прийнято ще кілька місяців тому. Ініціатором цього став відомий у світі спеціаліст із антитерористичної проблематики, доктор юридичних наук, на той час перший заступник голови Ради національної безпеки і оборони України, генерал Василь Крутов.
«Це не випадкове рішення. Свого часу, проти владики Іларіона була вчинена провокація, – каже Юрій Дорошенко. – На території Туреччини його затримали поліціанти і протримали у відділку, звідки йому вдалося вирватися лише завдяки оперативним діям представників Посольства України. Привід затримання безглуздий – ніби-то єпископ Іларіон є чеченським терористом і його треба депортувати. Звісно в... Росію. Тут не варто бути великим експертом, щоб зрозуміти, що це була відверта провокація інспірована російськими спецслужбами. Адже не секрет, що єпископ Іларіон є особою, яка багато робить для утворення в Україні Помісної Церкви».
Прес-секретар ХДС також називає дивним бажання представників УПЦ (Московського Патріархату), її клерикальних організацій та деяких народних депутатів оголосити персоною нон-грата громадянина України, єпископа Іларіона (Рудника), а лідера Християнсько-Демократичного Союзу Володимира Стретовича відлучити від Церкви.
«Хочу ще раз заявити, що громадянина України не можна депортувати, він також не повинен брати у когось дозволу, щоб приїхати на Батьківщину. Щодо лідера нашої партії Володимира Стретовича, то він віруюча людина. Разом із тим, він добре знає історію Російської Православної Церкви, коли анафема ставала політичним знаряддям у боротьбі за далеко не світлі цілі. Московська Патріархія та сили, які представляють її на політичному рівні, хочуть Володимира Стретовича відлучити від Церкви (певно – російської) за те, що він зустрівся з канонічним єпископом, але не з тим, яким хотіли б у Москві. Маємо справу зі спробою деяких політиків від релігії поставити Володимира Стретовича в один ряд із письменником Львом Толстим, гетьманом Іваном Мазепою, Патріархом Філаретом, що ж, як на мене, це непогана компанія», – говорить Юрій Дорошенко.
Коментуючи заяву прес-служби УПЦ (МП) про те, що ХДС є «філаретівською» партією Дорошенко заявив: «ХДС не є «філаретівською», «варфоломеївською», «сабоданівською», чи якоюсь ще партією. ХДС – партія українського народу, вона гуртує людей, які сповідують ідеали християнської демократії».

НОВИЙ ЗАВІТ і ПСАЛТИР (аудіоформат)

МЕЧ ДУХОВНИЙ

Меч духовний №2