foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Apologet

Апологет : православний апологетичний сайт

Свято рівноапостольного князя Володимира Великого – хрестителя Руси-України, для Української Православної Церкви та для нашої столиці є особливим. Цей великий князь, званий у народі "ясне сонечко", більше ніж тисячу років тому не просто обрав християнську віру, зробив її державною релігією. Він визначив напрямок розвитку нашої батьківщини на багато сторіч уперед. Із впертого язичника він став переконаним християнином.

У минулі вихідні віруючі українці у своїх храмах вшановували цього святого, просили його про заступництво перед Богом. Підносилися до неба молитви, лунали церковні дзвони. Особливо радісною була подія у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі Української Православної Церкви Київського Патріархату. Тут відзначали храмове свято. Архиєрейську літургію звершив Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні з єпископатом Церкви, який з\'їхався з цієї нагоди до столиці, та соборним духовенством. Апостол Павло в одному зі своїх Послань говорить: "Поминайте наставників ваших, які відкрили вам тайни віри". І ось сьогодні ми згадуємо святого великого князя Володимира та звертаємося до нього з молитвою, щоб він благав Бога за свій народ, за нашу Україну, яка потребує допомоги Божої – любить нагадувати на проповіді, після служби Божої своїм вірним Святійший Патріарх.

Нині з ім\'ям святого князя Володимира пов\'язано багато фактів. У Києві є Володимирські гірка та вулиця, пам\'ятник, на честь нього названо кафедральний собор. Навіть найвищою церковною нагородою в УПЦ КП є орден рівноапостольного князя. Це яскраве свідчення людської шани великому державному діячеві, вияв народної любові до нього. Але, як учить Церква, найкращою даниною християнській душі є молитва.

Юрій ДОРОШЕНКО

НОВИЙ ЗАВІТ і ПСАЛТИР (аудіоформат)

МЕЧ ДУХОВНИЙ

Меч духовний №2