foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Apologet

Апологет : православний апологетичний сайт

17-18 березня 2011 року в Київській Патріархії під головуванням Святійшого Патріарха Філарета відбулося засідання Священного Синоду.
Протягом засідання 17 березня розглянуто низку питань та частину звітів про діяльність єпархій Київського Патріархату за 2010 р.
Окремим слуханням було розглянуто лжевчення Гарафіни Маковій.
На підставі аналізу публікацій Гарафини Петрівни Маковій та її послідовників визнати, що її вчення істотно суперечить вченню Православної Церкви, тому що містить елементи: 

- окультизму,
- язичництва і магії,
- анімізму (віри у існування особливих духів неживої природи),
- духовної самоомани (облещення),
- марновірств,
- вірувань у переселення душ, карму та інші елементи нехристиянських віровчень і практик, які прямо суперечать Священному Писанню, Священному Переданню та вченню Православної Церкви.

1. У зв’язку з цим лжевчення Г. Маковій підлягає засудженню. Визнати, що воно підпадає під дію п. 14 Постанов Архієрейського Собору УПЦ Київського Патріархату від 14 травня 1999 р., яким засуджено окультні вчення.
2. Категорично заборонити підтримку та розповсюдження з боку вірних Київського Патріархату лжевчення Г. Маковій у будь-якій формі, в т.ч. через її газету та книги. Прихильники цього лжевчення зобов’язані полишити його та повернутися до істинної православної віри через прийняття таїнства Покаяння. Клірики, які є прихильниками лжевчення Г. Маковій, підлягають забороні до повного і правдивого покаяння.
3. Закликати пастирів і паству бути пильними та не дозволяти окультним і язичницько-магічним вченням й практикам під виглядом народних обрядів і звичаїв проникати у православне середовище.


P.S. Отже ті хто міркував поєднати вчення (скоріш безглуздість – авт.) пані Гарафіни із православною вірою нехай не обманюється сам, і не вводить в оману інших. Ці речі несумісні. А яким шляхом іти кожен вибирає сам. Утім гадаю тітонька Гарафіна тепер стане значно менше пристосовуватись до Церкви, і як зазвичай вона це робить, почне хулити тих хто її викриває.

Журнали засідання Священного Синоду 17-18 березня 2011 р.

НОВИЙ ЗАВІТ і ПСАЛТИР (аудіоформат)

МЕЧ ДУХОВНИЙ

Меч духовний №2