foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Apologet

Апологет : православний апологетичний сайт

 Заміни слово "суд" словом "криза" і читай: "Про милість і кризу співатиму", "від Господа прийде криза кожному", "Отець всю кризу віддав Синові", "Час початися кризі з дому Божого".

Колись європейці, якщо поражало їх якесь нещастя, вживали слово "суд" замість слова "криза". Зараз слово "суд" замінили словом "криза", зрозуміле слово менш зрозумілим. Наставала посуха, говорили: "суд Божий!", повінь - "суд Божий!". Починалася війна або епідемія -"суд Божий!"; землетрус, сарана, інші нещастя, завжди одне — "суд Божий!". Виходить, криза через посуху, криза через повінь, через війни й епідемії. І на теперішню фінансово-економічну катастрофу народ дивиться як на суд Божий, але називає її не "судом", а "кризою". Щоб помножилося лихо від нерозуміння! Тому що, поки вимовлялося зрозуміле слово "суд", була зрозуміла й причина, що привела до біди, був відомий і Суддя, який допустив біду, і ціль, заради якої біда була допущена. Після підміни слова "суд" словом "криза", малозрозумілим для більшості, ніхто не може пояснити, ні від чого він, ні від кого, ні для чого. Тільки цим і відрізняється теперішня криза від кризи, що відбувається через посуху й повінь, війни або епідемії, сарану або іншої напасті.

Ти запитуєш про причину теперішньої кризи, або суду Божого? Причина завжди одна. Причина всіх посух, повеней, епідемій й інших бід та сама, що й нинішньої кризи, - боговідступництво. Гріх боговідступництва викликав і цю кризу, і Господь допустив її, щоб розбудити, протверезити людей, щоб вони отямилися й повернулися до Нього. По гріхах і криза. Справді, Господь використав сучасні засоби, щоб напоумити сучасних людей: Він завдав удару по банках, біржах, по всій фінансовій системі. Перекинув столи міняйлів усього світу, як колись Він зробив це в Єрусалимському храмі. Посіяв небувалу паніку серед торговців і міняйлів. Обурив, скинув, змішав, збентежив, вселив страх. І все для того, щоб гордовиті європейські й американські мудреці пробудилися, отямилися, згадали Бога. Для того, щоб вони, утверджені в гавані матеріального благополуччя, згадали про душі, визнали свої беззаконня й поклонилися Богу Вишньому, Богу живому.

Як довго триватиме криза? Доти, поки гордовиті винуватці не визнають перемогу Всесильного. Доти, поки люди не здогадаються незрозуміле слово "криза" перевести на свою рідну мову й з покаянним подихом не вигукнуть: "суд Божий!".
Назви й ти, чесний отче, "кризу" "судом Божим", і все буде тобі зрозуміло.

Вітання тобі й мир від Господа!

НОВИЙ ЗАВІТ і ПСАЛТИР (аудіоформат)

МЕЧ ДУХОВНИЙ

Меч духовний №2